Nová anketa - HLASUJTE

21.08.2013 06:37

 

Mnoho návštěvníků těchto stránek prožívá život jen s jedním okem. Každý takový člověk se ocitl v nelehké a nepříjemné situaci, když mu lékař sdělil, že očičko musí ven. Všichni, kdož si tím prošli, mi dají za pravdu, že pocity, které při tom zažíváte, jsou opravdu strašlivě těžké. A je jedno, zda jste žena nebo muž, mladí, starší, děti.... Každého to bolí stejně. Každý se s tím ale pere jinak.

 

Přemýšleli jste někdy, co je v takové situaci "lepší"?

 

1. Vědět dopředu, že za nějaký čas Vás čeká operace - můžete si vše srovnat v hlavě, zkusit se s tím smířit, najít si potřebné informace, vybrat třeba i kliniku a nebo Vás ta doba čekání také může zničit. Budete více přemýšlet, více se trápit, zda dopadne všechno dobře. Budete si to sami rozmlouvat, že to třeba není ještě tak potřebné a že existují třeba i jiné varianty. Každopádně zažijete více stresu předem.

 

2. "Léčba šokem", kdy Vám doktor sdělí, že musíte na operaci ihned a vy nemáte čas se ani rozkoukat, nemáte čas si o tom nic zjistit (což pro někoho může být výhoda, že se tolik netrápí) a najednou máte po operaci a musíte se s tím poprat.

 

Anketa

Která z variant je pro vás lepší?

Varianta 1 - vědět vše dopředu (64)
44%

Varianta 2 - "léčba šokem" (42)
29%

Nevím, nedokážu posoudit (38)
26%

Celkový počet hlasů: 144