Informace pro klienty - protetické kontaktní čočky

12.11.2012 20:24

 

Firma Wilens, spol. s.r.o., Klatovy (www.wilens.cz/), která mimo jiné vyrábí také protetické kontaktní čočky, byla tak laskavá a zaslala mi informace ohledně těchto čoček. Článek je velice důležitý zvláště pro lidi, kteří o protetických čočkách přemýšlí. Dovolte mi tedy, abych se s Vámi o tyto informace podělila.

 

 

Co je potřeba udělat pro získání protetické čočky:

 

  1. Zajít za očním specialistou - oftalmologem nebo optometristou. Oční specialista Vám změří a vyšetří oko a vybere vhodnou čirou kontaktní čočku. Rovněž Vás naučí, jak s čočkou zacházet – nasazovat, vyjímat a seznámí Vás s její údržbou. Poté zašle výrobci objednávku, podle které se čočka vyrobí.
  2. Výroba čočky - Čočku lze zhotovit podle předlohy z fotografie. Pokud se rozhodnete pro tento postup, je třeba klasická barevná fotografie obou očí v měřítku cca 1:1. Před zrcadlem je nutno zkontrolovat shodu barvy na fotografii s barvou oka.

Mnohem lepší výsledek barevné shody lze dosáhnout při osobní návštěvě. Výrobce má k dispozici celou řadu barevných čoček, které Vám může vyzkoušet přímo na oku. Vybere se nejvhodnější barevný odstín a čočka se případně doplní o strukturu duhovky a panenku. Zkoušení a výroba protetické čočky zabere přibližně polovinu dne. Hotovou čočku si ještě na místě vyzkoušíte a výrobce ji po zabalení a sterilizaci zašle Vašemu očnímu specialistovi.

 

 

Více o protetických kontaktních čočkách naleznete zde: www.zivotbezoka.cz/proteticke-cocky-a-epitezy/proteticke-kontaktni-cocky/